مقالات آموزشی

نحوه استعلام ممنوع الخروجی

آموزش نحوه استعلام ممنوع الخروجی

چکیده این مقاله: در این آموزش به نحوه استعلام ممنوع الخروجی اشخاص میپردازیم. قابلیت استعلام ممنوع الخروجی اشخاص موجب میشود تا شما در هنگام سفر و خروج از کشور بتوانید با استفاده از این سامانه از سابقه ممنوع الخروجی خود در مراجع قضایی و ثبتی مطلع شوید تا بتوانید تصمیم آگاهانه تری در زمان مناسب خود اتخاذ کنید. در این آموزش ابتدا به نحوه ورود به سامانه استعلام میپردازیم. سپس به بررسی روش وارد کردن اطلاعات و در نهایت به نحوه مشاهده نتیجه استعلام میپردازیم. فایده استفاده از این آموزش این است که به شیوه گام به گام بوده و طوری طراحی شده است تا کسانی که آشنایی چندانی با این سامانه ندارند به راحتی بتوانند صفر تا صد این پروسه را با موفقیت به انجام برسانند. در پایان نیز روش اخذ مشاوره حقوقی برای سوالات و مشکلات شما در مسیر استفاد از سامانه استعلام ممنوع الخروجی افراد ارایه شده است.

آموزش استعلام ممنوع الخروجی

در این آموزش به نحوه دریافت سابقه ممنوع الخروجی در سامانه ثبت من و نحوه کار با این سامانه میپردازیم.

این سامانه در راستای ماده 17 قانون گذرنامه ایجاد شده است. این ماده چنین مقرر کرده است: «دولت می‌تواند از صدور گذرنامه و خروج بدهکاران قطعی مالیاتی و اجرای دادگستری و ثبت اسناد و متخلفین از انجام تعهدات ارزی طبق ضوابط و مقرراتی که در آیین‌نامه تعیین می‌شود جلوگیری نماید.»

مطابق آمار ارایه شده از قوه قضاییه در سال 1402 مجموع بدهکاران مالی که حکم ممنوع الخروجی داشتند، ۱۶ هزار و ۹۶۵ نفر بودند؛ درحالی که در سال 1401 این عدد به ۲۱ هزار بدهکار مالی ممنوع الخروج رسیده بود.

عمده اشخاص ممنوع الخروج را بدهکاران بانکی، بدهکاران چک‌های برگشتی، بدهکاران مهریه و بدهکاران مشمول ماده ۷۷ قانون شهرداری‌ها تشکیل میدهند. در کنار این اشخاص نیز عده معدودی از شهروندان به دلایل سیاسی و امنیتی اجازه خروج از کشور را ندارند.

ممنوع الخروجی اشخاص فقط به حکم دادگاه انجام نمیشود. در ایران سازمان های محتلفی مطابق قانون اجازه دارند تا از خروج اشخاص از کشور جلوگیری به عمل آورند. ما در این آموزش به استعلام ممنوع الخروجی به وسیله دو سازمان که شایع ترین موارد ممنوع الخروجی هستند میپردازیم:

1_ ممنوع الخروجی به وسیله سازمان ثبت

2_ ممنوع الخروجی به وسیله سازمان امور مالیاتی

0:00
0:00

این ویدیو با کیفیت HD (720 p) تهیه شده است. در صورتیکه با کیفیت پایین پخش میشود، اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

ورود به سامانه استعلام ممنوع الخروجی سازمان ثبت:

برای اطلاع از سابقه ممنوع الخروجی اشخاص نیاز است تا ابتدا وارد سایت وکیلنیک شوید. برای سهولت در مشاهده و دسترسی به سامانه استعلام، پیشنهاد میکنیم تا اپلیکیشن وکیلنیک را نصب کرده و از بخش «خدمات قضایی و ثبتی» گزینه «استعلام ممنوع الخروجی» را انتخاب نمایید تا برای همیشه، به صورت مستقیم به این سامانه متصل شوید. برای نصب اپلیکیشن کافیست وارد صفحه نصب اپلیکیشن وکیلنیک شوید.

ورود به سایت استعلام ممنوع الخروجی

ورود به سامانه:

پس از ورود به سایت وکیلنیک، از سربرگ «خدمات قضایی و ثبتی» گزینه «خدمات ثبتی» را انتخاب نمایید.

پس از ورود به صفحه خدمات ثبتی شما با تعداد زیادی از خدمات ثبتی که در سایت وکیلنیک به کاربران ارایه میشود مواجه میشوید. در این صفحه گزینه «استعلام ممنوع الخروجی» را انتخاب نمایید.

درج مشخصات هویتی:

پس از ورود، سامانه از شما برخی اطلاعات هویتی را میخواهد. در این بخش باید نام (شماره 1) ، نام خانوادگی (شماره 2) ، نام پدر (شماره 3) ، تاریخ تولد (شماره 4) ، شماره شناسنامه (شماره 5) و کد ملی (شماره 6) خودتان را وارد نمایید.

پس از درج مشخصات فوق گزینه «بررسی» را انتخاب کنید.

مشاهده نتیجه استعلام:

پس از اینکه سامانه در پایگاه اطلاعاتی خود جسستجو کرد، نتیجه استعلام برای شما نمایش داده میشود. در نتیجه ظاهر شده به شما اطلاع داده میشود که این استعلام صرفا مربوط به پرونده های ادارات اجرای اسناد رسمی بوده و اطلاعات سایر مراجع مانند ممنوع الخروجی به واسطه حکم مرجع قضایی یا سازمان امور مالیاتی را شامل نمیشود.

در نتیجه استعلام، نام و نام خانوادگی شخصی که استعلام او در پایگاه اطلاعاتی انجام شده است نمایش داده میشود (شماره 1) اگر در نتیجه استعلام با این عبارت مواجه شدید یعنی شما توسط ادارات اجرای اسناد رسمی ممنوع الخروج نشده اید: «هیچ رکوردی برای استعلام کاربر یافت نشد» (شماره 2)

سامانه استعلام ممنوع الخروجی سازمان امور مالیاتی:

ورود به سامانه استعلام ممنوع الخروجی سازمان امور مالیاتی:

در این بخش از آموزش به نحوه استعلام ممنوع الخروجی توسط سازمان امور مالیاتی کشور میپردازیم.

ورود به سایت استعلام ممنوع الخروجی

ورود به سامانه:

برای انجام استعلام ممنوع الخروجی افرادی که بدهی مالیاتی داشته یا به دلایل مشابه از سوی سازمان امور مالیاتی ممنوع الخروج شده اند نیاز است تا ابتدا به سایت وکیلنیک وارد سایت وکیلنیک شوید و از سربرگ «خدمات قضایی و ثبتی» گزینه «خدمات ثبتی» را انتخاب نمایید.

برای سهولت در مشاهده و دسترسی به سامانه استعلام، پیشنهاد میکنیم تا اپلیکیشن وکیلنیک را نصب کرده و از بخش «خدمات قضایی و ثبتی» گزینه «استعلام ممنوع الخروجی» را انتخاب نمایید تا برای همیشه، به صورت مستقیم به این سامانه متصل شوید. برای نصب اپلیکیشن کافیست وارد صفحه نصب اپلیکیشن وکیلنیک شوید.

سامانه استعلام ممنوع الخروجی مالیاتی از طریق سایت اداره مالیات نیز قابل دسترسی است.

ورود به سامانه استعلام ممنوع الخروجی مالیات

پس از راه یابی به درگاه ملی سازمان امور مالیاتی کشور، لازم است تا برای ورود به سامانه اقدام کنید. برای این کار در سربرگ «ورود به درگاه ملی» کد ملی خود را وارد کرده (شماره 1) و سپس رمز عبور را وارد کنید.

برای ورود به این سامانه لازم است تا قبلا از طریق سربرگ «دریافت اطلاعات کاربری» ، اطلاعات حساب کاربری خود را به دست آورید.

در ادامه حروف مندرج در تصویر امنیتی را در کادر مخصوص به آن وارد کنید (شماره 3). در صورتیکه تصویر امنیتی برای شما نمایش داده نمیشود و یا تصویر نشان داده شده خوانا نیست، میتوانید از طریق گزینه بازیابی (شماره 4) نسبت به بازیابی تصویر امنیتی اقدام نمایید.

پس از انجام مراحل فوق، گزینه «ورود به درگاه ملی» (شماره 5) را انتخاب کنید.

برای ورود به سامانه لازم است تا کد پیامک شده به تلفن همراه را در کادر مخصوص به آن وارد کنید و گزینه تایید را انتخاب نمایید. توجه داشته باشید که کدهای ارسالی از سوی سازمان امور مالیاتی دارای اعتبار موقت بوده و پس از گذشت چند دقیقه منقضی میگردند.

استعلام ممنوع الخروجی مالیاتی:

اکنون شما وارد سامانه ملی خدمات الکترونیک سازمان امور مالیاتی شده اید. در صفحه اصلی این سامانه گزینه «استعلام ممنوع الخروجی» را انتخاب نمایید و صبر کنید تا نتیجه استعلام به شما اعلام شود.

نتیجه استعلام:

پس از چند ثانیه، نتیجه استعلام در قالب یک پیام برای شما نمایش داده میشود.

مزایای سامانه استعلام نوع الخروجی

مزایای استفاده از سامانه استعلام ممنوع الخروجی:

تصور کنید میخواهید برای سفر کاری یا تفریحی از کشور خارج شوید ولی اطلاعی از وضعیت ممنوع الخروجی خود ندارید؟ اگر ممنوع الخروج باشید میتوانید از کشور خارج شوید؟ آیا ممکن است به دلیل بدهی یا هر علت دیگری از طرف دادگاه ، اداره مالیات یا … ممنوع الخروج شده باشید؟ و هزاران سوال و چالش دیگر که ممکن است ذهن شما را درگیر کرده و ندانستن آنها شما را در یک وضعیت اضطراری گرفتار کند.

این سامانه به شما کمک میکند تا از ممنوع الخروجی خود مطلع شوید و در صورتیکه ممنوع الخروج هستید، قبل از سفر اقدامات لازم برای رفع آن را انجام دهید.


اگر در زمان ورود به سامانه استعلام ممنوع الخروجی مشکلی داشتید یا پس از ورود به سامانه قادر به استفاده از امکانات این سامانه نبودید، حتما در این خصوص با یک وکیل یا مشاور حقوقی مشورت نمایید. تیم مشاوره حقوقی وکیلنیک به صورت آنلاین میتوانند شما را در زمینه «استفاده از سامانه استعلام ممنوع الخروجی» یاری دهند.

برای ارتباط با مشاوران وکیلنیک کافیست وارد صفحه مشاوره حقوقی شوید.

مشاوره حقوقی وکیلنیک

سامانه استعلام ممنوع الخروجی چیه؟

این سامانه یکی از خدمات آنلاین قوه قضاییه و سازمان امور مالیاتی محسوب میشه که با استفاده از اون شما میتونید وضعیت ممنوع الخروجی خودتون رو مشاهده کنید و ببینید در حال حاضر توسط مراجع قضایی یا مالیاتی ممنوع الخروج هستید یا خیر!

برای مشاهده وضعیت ممنوع الخروجی از چه سایتی باید اقدام کنیم؟

از سایت سازمان ثبت و سازمان امور مالیاتی میتونید اقدام کنید. همچنین با نصب اپلیکیشن وکیلنیک میتونید از بخش «خدمات قضایی و ثبتی» وارد بخش «استعلام ممنوع الخروجی» بشید و برای همیشه به این سامانه دسترسی داشته باشید.

آیا برای استعلام ممنوع الخروجی، نیاز هست که ثبت نام ثنا داشته باشیم؟

خیر برای استفاده از این سامانه نیازی به ثبت نام ثنا نیست.

برای انجام استعلام محکومیت مالی چه مشخصاتی نیاز هست؟

کد ملی و اطلاعات هویتی ضروری است.

آیا خودم میتونم استعلام ممنوع الخروجی بگیرم یا حتما باید به دفتر خدمات قضایی برم؟

هر کسی میتونه با گوشی شخصی یا کامپیوتر خودش از این سامانه استفاده کنه.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *