مقالات آموزشی

آموزش درخواست تغییر نام

آموزش روش درخواست تغییر نام

چکیده این مقاله: در این آموزش به نحوه درخواست تغییر نام به صورت آنلاین میپردازیم. قابلیت درخواست تغییر نام به صورت آنلاین موجب میشود تا شما بتوانید بدون نیاز به مراجعه حضوری و بدون محدودیت زمانی در هر ساعت از شبانه روز برای ثبت چنین درخواستی اقدام نمایید. در این آموزش به نحوه ورود به سامانه ثبت احوال و طی مراحل درخواست خواهیم پرداخت. در پایان نیز نگاهی می اندازیم به نحوه پیگیری و اطلاع از نتیجه درخواست های ثبت شده. فایده استفاده از این آموزش این است که به شیوه گام به گام بوده و طوری طراحی شده است تا کسانی که آشنایی چندانی با این سامانه ندارند به راحتی بتوانند صفر تا صد این پروسه را با موفقیت به انجام برسانند. در پایان نیز روش اخذ مشاوره حقوقی برای سوالات و مشکلات شما در مسیر استفاد از سامانه درخواست تغییر نام ارایه شده است.

نحوه درخواست تغییر نام

در این آموزش به نحوه درخواست اینترنتی تغییر نام مبپردازیم. مطابق این آموزش شما میتوانید بدون مراجعه حضوری به ثبت احوال، دادگاه یا هیچ ارگان دولتی یا غیردولتی دیگری به صورت آنلاین تقاضای تغییر اسم کوچک خود را ثبت نمایید.

صلاحیت بررسی و رسیدگی به درخواست تغییر نام در کشور ما با دو مرجع اداری و قضایی مختلف است. در برخی از موارد قانون اداره ثبت احوال را متولی امر تغییر نام قرار داده است و در برخی دیگر از موارد دادگاه عمومی حقوقی به این درخواست رسیدگی خواهد کرد. برای آگاهی از این موضوع که این درخواست در چه مواقعی در صلاحیت اداره ثبت احوال و در چه مواقعی در اختیار دادگاه است، مقاله آموزشی «تغییر نام» را به طور کامل مطالعه کنید.

مطابق آمارهای ارایه شده از سوی خبرگزاری ایسنا که در 2 دی ماه 1398 منتشر شد، در نیمه نخست سال 98 بیش از 41 هزار تغییر نام توسط سازمان ثبت احوال کشور انجام شد.

برای ثبت درخواست نیاز است تا ابتدا وارد سایت وکیلنیک شوید. برای سهولت در مشاهده و دسترسی به سامانه ثبت احوال، پیشنهاد میکنیم تا اپلیکیشن وکیلنیک را نصب کرده و از بخش «خدمات قضایی و ثبتی» گزینه «درخواست تغییر نام» را انتخاب نمایید تا برای همیشه، به صورت مستقیم به سامانه ثبت احوال کشور متصل شوید. برای نصب اپلیکیشن میتوانید وارد صفحه دانلود اپلیکیشن وکیلنیک شوید.

لازم به توضیح است که سازمان ثبت احوال فقط به درخواست اشخاص زیر ترتیب اثر میدهد:

الف) اشخاص بالای 18 سال

ب) افراد زیر 18 سال در صورت داشتن حکم رشد

ج) پدر یا جد پدری برای فرزندان کمتر از 18 سال

د) سرپرست قانونی برای افراد صغیر

0:00
0:00

این ویدیو با کیفیت HD (720 p) تهیه شده است. در صورتیکه با کیفیت پایین پخش میشود، اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

آموزش نحوه درخواست تغییر نام اینترنتی

ورود به سایت وکیلنیک:

برای استفاده از سامانه درخواست تغییر نام به صورت اینترنتی نیاز است تا وارد سایت وکیلنیک به آدرس www.vakilnik.com شوید.

پس از ورود به سایت از فهرست بالای سایت و از بخش «خدمات قضایی و ثبتی» گزینه «خدمات حقوقی و قضایی» را انتخاب نمایید تا به صفحه خدمات حقوقی و قضایی منتقل شوید.

ورود به سامانه درخواست تغییر نام

پس از ورود به صفحه خدمات حقوقی و قضایی شما لیستی از خدمات متنوع حقوقی و قضایی را مشاهده میکنید که توسط سایت وکیلنیک به شما ارایه میشود. در این میان گزینه «درخواست تغییر نام» را انتخاب نمایید.

ورود به سامانه تقاضای تغییر نام

ورود به سایت درخواست تغییر نام

در این بخش شما وارد سایت ثبت احوال شده و نیاز است تا به حساب کاربری خود وارد شوید. ابتدا گزینه تغییر نام را انتخاب نمایید (شماره 1) تا پیغام مربوط به ورود به سایت برای شما نمایش داده شود (شماره 2)

در هر حال میتوانید قبل از ورود به سامانه تغییر نام از طریق گزینه ورود که در بالای سایت ثبت احوال تعبیه شده است (شماره 3) وارد سایت شده و سپس مراحل ثبت درخواست را شروع نمایید.

نحوه ورود به سامانه درخواست تغییر نام

اگر قبلا در سایت ثبت احوال ثبت نام نکرده اید لازم است تا قبل از انجام ادامه مراحل، حساب کاربری خود را بسازید. برای این کار نیاز است تا در صفحه ورود به سایت گزینه «ثبت نام کاربر جدید» را انتخاب نمایید (شماره 7) پس از انتخاب این گزینه وارد صفحه ثبت نام شده و با وارد کردن اطلاعات مورد نیاز ثبت نام خود را انجام دهید.

در صورتیکه قبلا در سایت ثبت نام کرده اید کافیست تا مراحل زیر را طی کرده و وارد سایت شوید تا به امکانات سایت دسترسی کامل داشته باشید.

در کادر مخصوص به شماره ملی لازم است تا کد ملی خود را وارد نمایید (شماره 1)

در کادر مربوط به کد امنیتی (شماره 2) نیاز است تا کد نمایش داده شده در تصویر را وارد نمایید (شماره 3). در صورتیکه تصویر امنیتی برای شما به نمایش در نمی آید یا شماره نمایش داده شده در تصویر خوانا نیست با انتخاب گزینه بازیابی (شماره 4) میتوانید تصویر امنیتی را بازیابی نمایید.

اکنون با انتخاب گزینه ادامه میتوانید وارد صفحه بعد شوید. (شماره 5) همچنین در صورتیکه قبلا در سامانه دولت من ثبت نام کرده اید میتوانید از حساب کاربری خود در آن سامانه برای ورود به سایت ثبت احوال استفاده نمایید. (شماره 6)

وارد شدن به سامانه درخواست تغییر نام

در این مرحله نیاز است تا رمز یکبار مصرفی که به تلفن همراه شما پیامک شده است را در بخش مربوط به رمز یکبار مصرف وارد نمایید. (شماره 1). درصورتیکه پیامکی دریافت نکردید میتوانید با انتخاب گزینه ارسال پیامک (شماره 2) پیامک حاوی رمز یکبار مصرف را دریافت کنید.

موراد مربوط به کد امنیتی را مطابق آنچه پیش تر در این آموزش گفته شد انجام دهید (شماره 3)

در پایان گزینه ادامه را انتخاب نمایید (شماره 4)

ثبت مشخصات در سامانه درخواست تغییر نام

شروع درخواست تغییر نام

مراحل ثبت درخواست تغییر نام هم اکنون آغاز شده است.

در این صفحه نیاز است تا اطلاعات هویتی نمایش داده شده در ردیف بالا را بررسی نمایید (شماره 1) در صورتیکه اطلاعات فوق با اطلاعات واقعی شما مغایرت دارد از ثبت درخواست خودداری کرده و ابتدا اطلاعات حساب کاربری خود را ویرایش نمایید.

در کادر میانی لازم است سمت شخص درخواست دهنده را انتخاب نمایید. ( شماره 2) ما در این آموزش فرضی را مطرح میکنیم که شما برای نام شخصی خودتان تقاضای تغییر دارید نه به عنوان وکیل یا قیم شخص دیگر.

در دو کادر پایین صفحه ابتدا علت تغییر نام را انتخاب نمایید (شماره 3) و سپس نام انتخابی خود را در کادر مربوط به واژه انتخابی بنویسید.

پس از انجام مراحل فوق گزینه ادامه را انتخاب نمایید (شماره 5)

تعهد نامه درخواست تغییر نام

پس از انتخاب گزینه ادامه در مرحله قبل، بخش پایانی ثبت درخواست در انتهای صفحه برای شما نمایش داده میشود.

در این مرحله نیاز است تا مربع خالی مربوط به تعهدنامه تغییر نام را پر کنید (شماره 1) با کلیک بر روی مربع مربوطه تیک آبی آن نمایان شده و شما ملتزم به تعهد نامه مندرج در این بخش از ثبت نام خواهید بود.

پس از انجام مرحله فوق، گزینه ثبت را انتخاب نمایید.

پایان ثبت درخواست تغییر نام

در پایان یک پیغام سیستمی برای شما نمایش داده میشود که به معنای پایان مراحل است. در این پیغام یک کد رهگیری نمایش داده شده است. این کد را در جایی ذخیره کرده و نزد خود نگهدارید.

مزایای درخواست تغییر نام آنلاین

مزایای درخواست تغییر نام

تا قبل از الکترونیکی شدن فرآیند تغییر نام، متقاضیان میبایست به صورت حضوری به ادارات ثبت احوال مراجعه میکردند اما با غیرحضوری شدن بسیاری از خدمات سازمان ثبت احوال، «تقاضای تغییر نام» نیز به صورت غیر حضوری قابل پیگیری و انجام است. تمام این فرآیند اکنون در تلفن همراه شما خلاصه شده است. با استفاده از روش تقاضای آنلاین، شما میتوانید با کمترین زحمت و در کمترین زمان، درخواست خود را به سازمان ثبت احوال ارسال نمایید و پس از تایید مراحل فوق، برای انجام اقدامات پایانی به صورت حضوری به این اداره مراجعه نمایید.

بیشتر بخوانید: آموزش نوبت دهی قضایی

اینفوگرافی نوبت دهی دفتر خدمات قضایی

اینفوگرافی درخواست تغییر نام

اگر در زمان درخواست تغییر نام مشکلی داشتید یا پس از ورود به سامانه تغییر نام قادر به استفاده از امکانات این سامانه نبودید، حتما در این خصوص با یک وکیل یا مشاور حقوقی مشورت نمایید. تیم مشاوره حقوقی وکیلنیک به صورت آنلاین میتوانند شما را در زمینه «درخواست تغییر نام آنلاین» یاری دهند. برای ارتباط با مشاوران حقوقی کافیست وارد صفحه مشاوره حقوقی شوید.

مشاوره حقوقی وکیلنیک

برای ثبت درخواست تغییر نام از چه سایتی باید اقدام کنیم؟

از سایت www.vakilnik.com میتونید اقدام کنید. همچنین با نصب اپلیکیشن وکیلنیک میتونید از بخش «خدمات قضایی و ثبتی» وارد بخش «درخواست تغییر نام» بشید و برای همیشه به این سامانه دسترسی داشته باشید.

آیا برای درخواست تغییر نام ه نیاز هست که ثبت نام ثنا داشته باشیم؟

خیر. برای درخواست تغییر نام نیازی به ثبت نام ثنا و مراجعه به قوه قضاییه نیست.

برای درخواست تغییر نام چه مشخصاتی نیاز هست؟

مشخصات هویتی و نام جدیدی که میخواهید درخواست دهید.

آیا درخواست تغییر نام هزینه داره؟

خیر. انجام مراحل آنلاین رایگان است.

آیا به مراجعه حضوری به سازمان ثبت احوال نیاز است؟

خیر . مراحل ابتدایی به صورت آنلاین و غیرحضوری انجام میشود. پس از تایید مراحل باید به صورت حضوری مراجعه کنید.

درخواست تغییر نام را کدام سازمان بررسی میکند؟

مراحل غیرحضوری زیر نظر سازمان ثبت احوال انجام میشود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *