مقالات آموزشی

آموزش استعلام وضعیت وکیل

استعلام آنلاین وضعیت وکیل دادگستری

چکیده این مقاله: در این آموزش به نحوه استعلام وضعیت وکیل به صورت آنلاین میپردازیم. قابلیت استعلام اعتبار وکیل به صورت آنلاین موجب میشود تا شما بتوانید بدون نیاز به مراجعه حضوری و بدون محدودیت زمانی در هر ساعت از شبانه روز وضعیت اعتبار پروانه وکالت وکیل مورد نظر خودتان را بررسی نمایید. در این آموزش به نحوه ورود به سامانه و طی مراحل استعلام خواهیم پرداخت. فایده استفاده از این آموزش این است که به شیوه گام به گام بوده و طوری طراحی شده است تا کسانی که آشنایی چندانی با این سامانه ندارند به راحتی بتوانند صفر تا صد این پروسه را با موفقیت به انجام برسانند. در پایان نیز روش اخذ مشاوره حقوقی برای سوالات و مشکلات شما در مسیر استفاد از سامانه استعلام وضعیت وکیل ارایه شده است.

نحوه استعلام وضعیت وکیل

در این آموزش به نحوه استعلام وضعیت وکیل مبپردازیم. مطابق این آموزش شما میتوانید بدون مراجعه حضوری به کانون وکلا، مرکز وکلای قوه قضاییه، دادگاه یا هیچ ارگان دولتی یا غیردولتی دیگری به صورت آنلاین استعلام وضعیت وکیل را بر روی موبایل یا کامپیوتر خود دریافت کنید.

با استفاده از قابلیت استعلام وضعیت وکیل شما میتوانید با وارد کردن کد ملی وکیل مورد نظرتان از مواردی همچون نام و نام خانوادگی، نام پدر، تاریخ اعتبار پروانه، مرجع صدور پروانه و وضعیت اشتغال به کار وی مطلع شوید. همچنین با راه اندازی این سامانه عملا بازار کار وکیل نما هایی که خود را به صورت جعلی و به دروغ وکیل معرفی میکردند برچیده شده است زیرا با وارد کردن کد ملی شخص در این سامانه، وضعیت وکیل بودن یا نبودن هر کسی قابل تشخیص است.

برای دریافت استعلام نیاز است تا ابتدا وارد سایت وکیلنیک شوید. همچنین میتوانید برای انجام استعلام از سایت عدلیران به آدرس www.adliran.ir نیز استفاده نمایید. برای سهولت در مشاهده و دسترسی به سامانه استعلام، پیشنهاد میکنیم تا اپلیکیشن وکیلنیک را نصب کرده و از بخش «خدمات قضایی و ثبتی» گزینه «استعلام وضعیت وکیل» را انتخاب نمایید تا برای همیشه، به صورت مستقیم به سامانه استعلام متصل شوید. برای نصب اپلیکیشن میتوانید وارد صفحه دانلود اپلیکیشن وکیلنیک شوید.

خلاصه آموزش

1_ ورود به سایت وکیلنیک

2_ ورود به بخش خدمات حقوقی و قضایی

3_ ورود به بخش استعلام وضعیت وکیل

4_ وارد کردن کد ملی وکیل و شماره امنیتی

5_ انتخاب گزینه «بررسی و استعلام»

0:00
0:00

این ویدیو با کیفیت HD (720 p) تهیه شده است. در صورتیکه با کیفیت پایین پخش میشود، اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

نحوه درخواست گواهی سوء پیشینه از سایت وکیلنیک

ورود به سایت وکیلنیک:

برای استفاده از سامانه استعلام وضعیت وکیل نیاز است تا وارد سایت وکیلنیک به آدرس www.vakilnik.com شوید.

پس از ورود به سایت از فهرست بالای سایت و از بخش «خدمات قضایی و ثبتی» گزینه «خدمات حقوقی و قضایی» را انتخاب نمایید تا به صفحه خدمات حقوقی و قضایی منتقل شوید.

ورود به سامانه استعلام وضعیت وکیل

پس از ورود به صفحه خدمات حقوقی و قضایی شما لیستی از خدمات متنوع حقوقی و قضایی را مشاهده میکنید که توسط سایت وکیلنیک به شما ارایه میشود. در این میان گزینه «استعلام وضعیت وکیل» را انتخاب نمایید.

استفاده ا ز سامانه استعلام وضعیت وکیل

درج مشخصات در سامانه استعلام وکیل دادگستری

اکنون شما وارد سامانه استعلام وضعیت وکیل شده اید. در این مرحله نیاز است تا کد ملی وکیل را در اختیار داشته باشید. لازم به توضیح است که بسیاری از کاربران در دسترسی به کد ملی وکیل مورد نظر خود دچار مشکل میشوند درحالیکه کد ملی به عنوان اطلاعات هویتی محرمانه شناخته نمیشود و هر وکیلی میبایست آنرا با رضایت خود در اختیار موکل قرار دهد. خودداری از ارایه کد ملی جهت استفاده از سامانه استعلام میتواند از نشانه های سوء نیت وکیل تلقی شود.

اکنون که وارد سامانه استعلام شده اید لازم است تا کد ملی را در کادر مخصوص وارد نمایید (شماره 1)

تصویر امنیتی نمایش داده شده را (شماره 3) در کادر مخصوص به آن وارد نمایید (شماره 2)

اگر تصویر امنیتی برای شما نمایش داده نمیشود یا اعداد درون تصویر خوانا نمیباشند، با انتخاب گزینه بازیابی (شماره 4) تصویر جدیدی برای شما به نمایش در خواهد آمد.

پس از وارد کردن کلیه موارد فوق لازم است تا گزینه بررسی و استعلام را انتخاب نمایید. (شماره 5)

نتیجه استعلام وضعیت وکیل

در این مرحله، سامانه با جستجو در داده های ذخیره شده خود، وکیل مورد نظر شما را پیدا کرده و مشخصات وی را برای شما نمایان میکند. در صورتیکه با ورود کد ملی ، نتیجه ای برای شما نمایش داده نشد به این معناست که یا کد ملی را به درستی وارد نکرده اید و یا شخص مورد نظر وکیل نیست.

در نتیجه استعلام مشخصات مختلفی نمایش داده میشود به بررسی آنها میپردازیم:

نام و نام خانوادگی: در نتیجهء نمایش داده شده میتوانید نام و نام خانوادگی وکیل را به صورت کامل مشاهده نمایید. (شماره 1)

نام پدر: برای جلوگیری از تشابه اسمی، نام پدر نیز برای شما نمایش داده میشود. (شماره 2)

مرجع صدور پروانه: هر وکیل دادگستری ممکن است از یکی از این دو مرجع پروانه وکالت خود را دریافت نموده باشد. 1_ کانون وکلای دادگستری 2_مرکز وکلای قوه قضاییه. در عمل هیچ تفاوتی بین وکلای این دو دسته وجود ندارد و هر دو مطابق قانون رسما وکیل دادگستری محسوب میشوند. وکلای وابسته به کانون وکلا از طریق آموزن وکالتی که این کانون به صورت سالانه برگزار میکند انتخاب میشوند و وکلای مرکز وکلا نیز از طریق آزمون و مراحل گزینشی که قوه قضاییه متصدی برگزاری آنها است برگزیده میشوند.

تاریخ اعتبار پروانه: وکلا موظف هستند در بازه های زمانی مختلفی که قانون تعیین کرده است اقدام به تمدید پروانه وکالت خود نمایند. وکیلی که پروانه وکالت خود را تمدید نکرده و از مهلت تمدید آن گذشته باشد حق وکالت در محاکم دادگستری را ندارد.

وضعیت اشتغال به کار: مهمترین وضعیت هایی که ممکن است برای اشتغال یک وکیل وجود داشته باشد به شرح زیر است:

الف) مشغول به کار: در این حالت وکیل مشکلی برای پذیرش پرونده ندارد و میتواند در محاکم به وکالت بپردازد.

ب) بازنشسته: وکیل خود را بازنشسته کرده است و وکالت نمیکند.

ج) عدم تمدید پروانه: شخص استعلام شده وکیل است اما به دلیل عدم تمدید پروانه اش اجازه وکالت در محاکم ندارد.

د) تودیع پروانه: وکیل پروانه خود را تودیع کرده و از وکالت انصراف داده است.

ه) تعلیق: وکیل ممکن است به دلایل مختلفی از وکالت تعلیق شده باشد و فعلا حق پذیرش وکالت ندارد.

مزایای استفاده از سامانه استعلام وضعیت وکیل

استفاده از سامانه آنلاین استعلام وضعیت وکیل موجب میشود تا شما به راحتی بتوانید وضعیت وکیل مورد نظر خودتان را بررسی کرده و از داشتن یا نداشتن پروانه معتبر وی با خبر شوید. با استفاده از این سامانه نه تنها وکیل بودن یا نبودن اشخاص مشخص میشود بلکه حتی وضعیت اشتغال وکلای دارای پروانه اعم از اینکه تعلیق یا اخراج یا … شده باشند نیز قابل استعلام است. با استفاده از این سامانه کلاهبرداری از شهروندان با عنوان جعلی وکیل یا مشاور حقوقی به صفر رسیده و غیرممکن شده است.

پیشنهاد میکنیم قبل از انعقاد قرارداد با هر وکیلی یک بار وضعیت اشتغال وی را از طریق سامانه استعلام بررسی کرده و پس از اطمینان از مناسب بودن وضعیت وی اقدام به اتخاذ تصمیم نمایید.

بیشتر بخوانید: آموزش نوبت دهی قضایی

اینفوگرافی استعلام وضعیت وکیل

اینفوگرافی استعلام وضعیت وکیل

اگر در زمان دریافت استعلام وضعیت وکلا مشکلی داشتید یا پس از ورود به سامانه قادر به استفاده از امکانات این سامانه نبودید، حتما در این خصوص با یک وکیل یا مشاور حقوقی مشورت نمایید. تیم مشاوره حقوقی وکیلنیک به صورت آنلاین میتوانند شما را در زمینه «استعلام وضعیت وکیل» یاری دهند. برای ارتباط با مشاوران حقوقی کافیست وارد صفحه مشاوره حقوقی شوید.

مشاوره حقوقی وکیلنیک

برای استعلام وضعیت وکلا از چه سایتی باید اقدام کنیم؟

از سایت www.vakilnik.com میتونید اقدام کنید. همچنین با نصب اپلیکیشن وکیلنیک میتونید از بخش «خدمات قضایی و ثبتی» وارد بخش «استعلام وضعیت وکیل» بشید و برای همیشه به این سامانه دسترسی داشته باشید.

آیا برای استعلام وضعیت وکیل نیاز هست که ثبت نام ثنا داشته باشیم؟

خیر. برای دریافت استعلام نیاز نیست قبلا در سامانه ثنا ثبت نام کرده باشید.

برای استعلام وضعیت وکیل چه مشخصاتی نیاز هست؟

داشتن کد ملی وکیل کافیست.

آیا استعلام وضعیت وکیل هزینه داره؟

خیر انجام این استعلام رایگان است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *